Presađivanje kose

Centri za transplantaciju kose u Acıbadem grupi bolnica uspješno obavljaju transplantaciju korijena kose uzetih iz kodiranih područja osobe, do mjesta primatelja s gubitkom kose, koristeći napredne tehnike.

USLUGE DIJAGNOSTIKE I LIJEČENJA

Gubitak kose može se također definirati kao obnova kose. Gubitak 80-100 pramenova kose po danu može se smatrati normalnim gubitkom kose. Dnevni gubitak kose koji premašuje taj iznos nije normalan i treba ga liječiti. U slučajevima kada se gubitak kose nastavlja unatoč primjeni medicinskih tretmana, jedino i trajno rješenje za obnovu kose je transplantacija kose.

 

METODE TRANSPLANTACIJE KOSE

Presađivanje folikularnih jedinica (FUT)

Presađivanje folikularnih jedinica je napredna tehnika restauracije kose koju provode odabrane svjetske klinike za kosu. Koristeći ovu tehniku, traka skalpa se izdvaja iz donorskog područja s postojećom zdravom kosom na stražnjoj strani glave; izrežu se u više pojedinačnih folikularnih jedinica koje sadrže 1, 2, 3 ili 4 transplantata kose primjenom tehnika mikroskopske disekcije; i zatim transplantirane u područja s proredom ili potpunim gubitkom kose.

Donorsko područje na stražnjoj strani glave, odakle je uzeta kosa, zatvoreno je plastičnim i rekonstruktivnim kirurškim metodama. To omogućuje minimaliziranje ožiljka na stražnjoj strani glave, što je vidljivo samo ako potpuno obrijete glavu. Šavovi se uklanjaju 12 do 15 dana nakon operacije.

Tijekom procesa implantacije pripremljenih transplantata kose, rasporeda transplantata, linija kose koja se primjenjuje i održavanje koherentnosti s smjerom rasta postojeće kose može dizajnirati samo iskusni stručnjak. Razlika između transplantacije prirodne kose i neuspješnog transplantacije kose uistinu leži u umjetničkim vještinama stručnjaka koji provode postupak.

Ekstrakcija folikularnih jedinica (FUE)

Ekstrakcija folikularnih jedinica (FUE) uključuje ekstrakciju pojedinačnih folikularnih jedinica iz stražnjeg dijela glave ili drugih dijelova tijela pomoću posebnih finih igala, a presađivanje istih u područja s proredom ili potpunim gubitkom kose. Budući da se tehnika izvodi bez šavova, nema ožiljaka zbog kojih bi se trebalo brinuti. Pravilno implementirane FUT i FUE tehnike daju slične rezultate. Obje metode pružaju prirodne rezultate, pod uvjetom da je linija kose ispravno pripremljena pravilnim usmjeravanjem kose.

Hrvatski centar za pacijente

U centru za konzultacije u hrvatskoj klijenti mogu dobiti sve informacije vezane za putovanje, smještajne aranžmane i liječenje u klinikama i bolnicama Acibadem

Acibadem centar u Hrvatskoj

Ured za konzultacije Acibadem Hrvatska
Opatijska cesta bb
Telefon: 051 565 264
info@ab-hrvatska.com

RADNO VRIJEME
Utorak - Petak 8:00-16:00
Subota 7:00-15:00 

POŠALJITE UPIT

Fotogalerija