Neurokirurgija

Neurokirurški odjeli u Acıbadem Healthcare Group pružaju napredne usluge dijagnostike i liječenja u područjima kao što su tumori mozga, duboka stimulacija mozga (DBS), stereotaktička biopsija mozga, dječja neurokirurgija, kirurgija kralježnice i analiza hoda.

Odjel za neurokirurgiju djeluje u suradnji sa specijaliziranim liječnicima odjela neurologije, neuroradiologije, neuroanestezije i psihijatrije. Napredni tehnološki sustavi kao što su PET-CT, CyberKnife i Gamma Knife koriste se za dijagnosticiranje i liječenje tumora mozga.

 

USLUGE DIJAGNOSTIKE I LIJEČENJA

Odjeli neurokirurgije u Acıbadem Healthcare Group pružaju naprednu dijagnostiku i usluge liječenja za nekoliko bolesti uključujući: -Bolesti diskova i degenerativne bolesti kralježnice -Cervikalna, lumbalna i torakalna discektomija, vertebrektomija, operacije laminektomije, stabilizacije kralježnice (instrumentacija). traume -Obuhvaća hitne kirurške zahvate za kompresijske prijelome, epiduralne i subduralne hematome, popravak baze lubanje, prijelome kralježnice i stabilizaciju te kompresiju kralježnice. -Vaskularne bolesti mozga i kičmene moždine -Obuhvaća aneurizmu, arteriovenske malformacije i operacije kavernoznih malformacija, endarterektomiju, intracerebralne hematome, vaskularne anastomoze i spinalne AVM.

 

Neuroonkologija

Ova jedinica se bavi kirurškim liječenjem svih tipova tumora mozga i kičmene moždine, meningioma, tumora glija, tumora ugaonog mozga, tumora hipofize, tumora moždanog stabla, epifize i stražnje jame, tumora baze lubanje, ekstramedularnih ili intramedularnih tumora kralježnice, lezije kalvarija, operacije kranioplastike, kraniofacijalna kirurgija, kraniosinostoza i operacije oblikovanja

Neuroendoskopija i liječenje hidrocefalusa

Ova jedinica obrađuje šant operacije, neuroendoskopske postupke i fenestriranje trećih ventriculostomija i arahnoidnih cista.

Funkcionalna neurokirurgija

Ova jedinica bavi se hemifacijalnim spazmom i mikrovaskularnom dekompresijom u trigeminalnoj neuralgiji, implantaciji stimulatora vagalnih živaca i epilepsiji

Operacija perifernih živaca

Bavi se anastomozom perifernih živaca, popravcima i sindromima živčanih zamki.

Pedijatrijska neurokirurgija

Ova jedinica obrađuje kirurško liječenje bolesti mozga, kralježnične moždine i živčanog sustava djece. Bolnice Acıbadem Health Group pružaju usluge dijagnoze i liječenja dubokih tumora mozga kao što su neuroendoskopski hidrocefalus, gliomi moždanog debla, gliomi talamusa i hipotalamusa; i epilepsiju.

Laboratorij za analizu hoda

Analiza hoda odnosi se na sustavnu evaluaciju, identifikaciju i procjenu kretanja. Analiza hoda se provodi kroz fizikalni pregled i trodimenzionalne procjene kretanja. Fizikalni pregled: Analiza se započinje detaljnim fizikalnim pregledom, procjenom gibanja zglobova (ROM-Range of motion) i mjerenjem kutova kretanja zglobova (goniometrijska mjerenja). Tijekom pregleda mjere se visina, težina, duljina nogu i raspon zglobova.

 

TEHNOLOGIJE

Hrvatski centar za pacijente

U centru za konzultacije u hrvatskoj klijenti mogu dobiti sve informacije vezane za putovanje, smještajne aranžmane i liječenje u klinikama i bolnicama Acibadem

Acibadem centar u Hrvatskoj

Ured za konzultacije Acibadem Hrvatska
Opatijska cesta bb
Telefon: 051 565 264
info@ab-hrvatska.com

RADNO VRIJEME
Utorak - Petak 8:00-16:00
Subota 7:00-15:00 

POŠALJITE UPIT

Fotogalerija