FAQ - najčešća pitanja

 

Kako mogu zakazati termin za specijalistički pregled?

Naš centar za pacijente možete kontaktirati putem telefona, faksom ili e-mailom. Također, možete ispuniti obrazac za upit na našoj web stranici. E-mailom nas možete kontaktirati 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Najbolje vrijeme za kontakt s našim djelatnicima je tijekom radnog vremena od 08:00 do 20:00 sati, od ponedjeljka do petka.

 

Što ako sam pacijent koji ne govori strani jezik?

U našem centru za pacijente biti će vam dodjeljen osobni prevodioc koji govori hrvatski jezik te ćete od istog dobiti sve informacije potrebne za liječničke preglede u našoj bolnici kao i itinerer(raspoired pregleda) uz pratnju. Većina naših liječnika tečno govori engleski jezik kao i naše osoblje. Usluge prevoditelja kvalificiranog u medicini dostupne su za više jezika uključujući hrvatski. Naš je cilj osigurati jednstavan dolazak liječniku i učinkovitu komunikaciju između vas i pružatelja medicinske usluge.

 

Mogu li doći u pratnji obitelji?

Rado ćemo Vam pomoći pri organizaciji smještaja ukoliko dolazite sa pratnjom. Prija zakazivanja termina naše djelatnike u kontaktnom centru treba obavijestiti o broju osoba koje dolaze u pratnji pacijenta i za koje je potreban smještaj.

 

Mogu li tražiti liječenje u vašim bolnicama na temelju već napravljenih nalaza?

Najbolje je zakazati termin pregleda kod našeg liječnika prije dolaska u bolnicu kako bi potrebna terapija ili zahvat bili u skladu sa procjenom našeg liječnika. Naše stručno osoblje pomoći će vam u prijemu i otpuštanju iz bolnice, postupcima plaćanja i financijskim transakcijama, lokalnim obilascima i izletima, važnim procedurama i dati upute o dolasku i odlasku te međunarodnim osiguranjima. Vaše vrijeme boravka učiniti ćemo što ugodnijim.

 

Trebam li uputnicu od svog liječnika?

Uputnice vašeg liječnika nisu potrebne za zakazivanje termina u našoj bolnici. Važno je da ponesete liječničku dokumentaciju o svom prethodnom liječenju (ukoliko postoji).

 

Koje informacije moram dostaviti kod zakazivanja termina? Koje dokumente moram donijeti?  

Kod zakazivanja termina biti će potrebno unijeti sljedeće

podatke:
  • Ime (kao što je prikazano na putovnici)
  • Datum rođenja
  • Trenutna adresa
  • Zemlja prebivališta
  • Veleposlanstvo, ako je primjenjivo
  • Medicinski zapisi
  • Dijagnoza i / ili simptomi
  • Informacije o osiguranju, ako je primjenjivo

Morate navesti svoje ime, kako je prikazano u vašoj putovnici, vašu sadašnju adresu, datum rođenja, vaš medicinski problem i željeni datum termina.

Pacijent treba priložiti sve relevantne informacije o svom zdravstvenom stanju, uključujući rendgenske snimke, povijest bolesti / evidenciju i lijekove koje trenutno koristi.

Korisno je imati popratnu dokumentaciju o lijekovima koje pacijente podiže na recept.

Također je poželjno navesti kontaktne podatke svog lokalnog liječnika.

 

Koliko košta određena operacija ili postupak?

Cijena se uvelike razlikuje, čak i za pacijente s istim zdravstvenim problemima. Procjena troškova temelji se na liječničkom planu terapije koji će liječnik napraviti nakon prvog pregleda u skladu s individualnim potrebama pacijenta.

 

Dali mi je potrebna viza za dolazak u vašu bolnicu?

Viza je obavezna za pacijente koji nas posjećuju iz Hrvatske. Za potrebe liječenja i dolazak u Tursku zemlju viza ne predstavlja problem. Sve informacije možete pronaći na linku te putem obrasca možete predati visu on-line u vrlo kratkom vremenu na www.eturkeyvisas.org

Hrvatski centar za pacijente

U centru za konzultacije u hrvatskoj klijenti mogu dobiti sve informacije vezane za putovanje, smještajne aranžmane i liječenje u klinikama i bolnicama Acibadem

Acibadem centar u Hrvatskoj

Ured za konzultacije Acibadem Hrvatska
Opatijska cesta bb
Telefon: 051 565 264
info@ab-hrvatska.com

RADNO VRIJEME
Utorak - Petak 8:00-16:00
Subota 7:00-15:00 

POŠALJITE UPIT

Fotogalerija